Het wordt persoonlijk tussen Bubka en Unique

Header UNIQUE Be You logo Leuven

Unique is een HR dienstverlener met torenhoge groeiambities. Dat is een flinke uitdaging. Op de jobmarkt heerst namelijk een heuse ‘war on talent’. Om die ambities toch waar te maken, kwamen ze bij Bubka aankloppen. Sindsdien bouwen wij met veel plezier mee aan de spectaculaire groei van onze nieuwe klant!

Unique onderscheidt zich van andere HR dienstverleners dankzij hun persoonlijke aanpak. Daarbij hebben ze oog voor de eigenheid van kandidaten en de bedrijven. Door de werkzoekenden écht goed te leren kennen, kunnen ze mee op zoek gaan naar een job die écht bij iemand past. Die hyperpersoonlijke aanpact blijkt te werken, want acht op de tien kandidaten eindigt met een vast contract. Zo helpt Unique carrières in een stroomversnelling te brengen.

Een nieuwe radio saga

Die unieke aanpak werd de basis voor de radiocampagne die Bubka uitwerkte. Daarin vertrekken we van het idee dat werk vinden gemakkelijk is, maar de perfecte job vinden? Da’s andere koek. Daarvoor heb je Unique nodig. Aan de hand van werknemers die hun job zó graag doen dat ze liever geen vakantie of weekend willen, geven we op een absurde manier het plezier weer dat je kan vinden in een job die je écht graag doet.

Zo legden we de basis voor een saga radiospots. Want tijdens de Warmste Week 2021 kwam er al een vervolg op de radiocampagne. Het thema ‘kunnen zijn wie je bent’ sloot nauw aan bij de werking van Unique. Waarden zoals diversiteit en inclusiviteit zitten dankzij hun persoonlijke aanpak ingebakken in het DNA. Dat konden we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan.

Moet er nog een kantoor zijn?

In 2021 opende Unique maar liefst 12 nieuwe kantoren. Dat zijn nog steeds de belangrijkste contactpunten met de consumenten. Om die kantoren in hun respectievelijke regio’s in de kijker te zetten, ontwikkelde Bubka een campagne die vanuit dat persoonlijke aspect vertrekt. Door telkens nauw in te spelen op de omgeving zelf, zorgen we voor herkenbaarheid. Zo triggeren we mogelijke kandidaat-jobbers om langs te komen.

Ook in de B2B communicatie maakten we gebruik van hypergepersonaliseerde mailings waarbij we inspelen op de specifieke regio.

Het resultaat? Het aantal kandidaten steeg het afgelopen jaar met maar liefst 15%. De perfecte manier voor Unique om aan haar 50e bestaansjaar te beginnen. Iets dat iedereen die al eens op de Frankrijklei in Antwerpen passeert trouwens al lang wist. Want om die verjaardag te vieren, pakten we daar het hoofdkantoor in met een grote gouden strik!

Op naar de volgende 50 jaar, vol nieuwe acties!

Bubka Unique campagnebeeld brief en folder
Header UNIQUE 50years